Consultanță România

Sistemul de sanatate din Germania este intr-o continua expansiune, atat din punct de vedere al personalului, cat si al bugetului alocat ingrijirii si modernizarii medicale.

Potrivit Arbeitsagentur, in prezent sunt 3-4 aplicanti la 10 joburi vacante in domeniul ingrijirii medicale, fapt pentru care asistentii medicali calificati in afara Germaniei pot avea noi sanse de munca in lanturi de spitale si centre medicale pentru ingrijirea batranilor de pe teritoriul Germaniei.

In domeniul ingrijirii medicale a seniorilor, in 2018 s-a aprobat deschiderea a 8000 de locuri vacante. Anul urmator pozitiile pentru asistenti medicali disponibile in centrele de ingrijire vor creste, astfel incat sa acopere partial nevoia de personal medical din aproximativ 14,000 de institutii medicale de ingrijire a batranilor aflate pe teritoriul german.

Meseria de asistent medical este una de top in sistemul medical din Germania. Imbatranirea populatiei este o provocare pentru sistemul de sanatate german care prin intermediul recrutarii de personal din tari precum Spania, Croatia, Polonia, Romania, Bulgaria reuseste sa acopere nevoile nationale.

Mediul educational pentru pregatirea personalului medical este destul de asemanator celui romanesc: exista scoli vocationale, universitati care ofera cursuri de asistenti medicali, precum si un invatamant dual care combina partea practica medicala cu orele de studiu.

Te intereseaza sa lucrezi in Germania? EU-Nursing iti poate oferi sprijinul necesar prin:

Vrei sa vorbesti direct cu unul dintre consultantii nostri? Trimite-ne mesajul tau si un CV la office@eu-nursing.ro si iti vom raspunde intr-un interval de 48 ore.